FAQ

Pas godt på dine smykker og forlæng deres levetid

Undgå stærkt lys, varme og fugt på smykkerne. Smykkerne må ikke udsættes for stød eller tryk, da enkelte typer perler kan være sarte.

Tag smykkerne af, inden du går i seng.

Hæng smykkerne på et smykkestativ eller opbevar dem liggende i deres æsker. På den måde undgår du, at frynserne krølles sammen. Det vil tage tid for dem at tage deres rigtige form igen, hvis de først er blevet krøllede.

 

Opbevar smykkerne i deres æsker, når de ikke er i brug. Således mindskes unødig slid og oxidering af sølvet.

Øreringene er meget lette. Selvom jeg ikke har opbevaret at tabe øreringene,  anbefaler jeg, at man altid bruger de medfølgende gummi-dutter bag øret for at undgå at tabe øreringene.

 

Materialer

Alle smykker er hånd

Perlerne er primært japanske glasperler af høj kvalitet. Der benyttes desuden halvædelsten. Enkelte typer perler er sarte, og derfor bør øreringene af princip ikke udsættes for stød. 

Perlerne er indfarvede eller belagt med farve. De metallisk-udseende perler er sorte glasperler, som er belagt. Mange af guldperlerne er belagt med 24 karat guld. Ved slid vil den sorte glaskerne blive mere og mere synlig på disse perler. Se ovenfor hvordan du undgår unødig slid.

Kroge, kreoler, hoops og andet metal er forgyldt sterlingsølv eller sterlingsølv. Smykkerne er derfor også egnet til personer med sart hud.

 

Kreationsproces

Alle smykker er designet og kreeret af Helene Quist Langhoff Straarup, som også er indehaver af Finkelstâs. Alle smykker er vævet i hånden med nål og nylontråd.

Da alle smykker er håndlavede, kan der være enkelte små uregelmæssigheder.

 

Fragt og returnering

I Danmark tilbyder jeg fri fragt på ordrer over 500 kr. Udenlandske kunder betaler 95 kr. i fragt.

Hvis varen (smykket og æsken) er ubrugt og i ny stand, modtager jeg returneringer eller ombytninger inden for 30 dage. Fragt skal være forsikret og sker på kundens regning.

Hvis der inden for 30 dage og normal brug af smykket skulle vise sig fejl, modtager jeg selvfølgelig smykket tilbage og sender et nyt eller tilbyder pengene retur.

 

Andre spørgsmål? Skriv en mail til helene@finkelstas.dk - så svarer jeg med glæde.