Bag om Finkelstâs

Finkelstâs er et lille bornholmsk smykkemærke etableret i 2022.

Bag alle designs og produktioner står Helene Quist Langhoff Straarup. Finkelstâs bidrager til den voksende bornholmske kunsthåndværkscene med smykker, der trækker på ældgamle perlevævningstraditioner.

Med brug af et gammelt håndværk, der har rødder i spirituelle stammesamfund, ønsker Helene at bevæge folk ikke kun med æstetiske kreationer. Hun ønsker også, at smykkerne skal blive genstande, som på amuletagtig vis kan vække sindet til live og tale til flere niveauer i dem, der ejer smykket.

I den kreative proces er Helene inspireret af naturens cykliske processer og sjælens dybder. Hun forsøger at drage tråde fra oldtidssmykker ind i et moderne smykkedesign.

Som en del af sin kreative proces bruger Helene viden fra eksistensfilosofi, naturreligioner, farveteori, naturreligioner, dybdepsykologi - og andre ideer, som insisterer på livets og menneskets mange dimensioner. På den måde forsøger hun at lade smykkerne afspejle en dybere forbindelse og helhed fra fortid til nutid, fra indre til ydre planer.

Har du forespørgsler til varer og designs, eller ønsker du at forhandle Finkelstâs, er du velkommen til at kontakte Helene på helene@finkelstas.dk eller pr. tlf. 31760607.

 

Helene Langhoff Smykker Bornholm Finkelstâs